De nieuwe baan bij mijn club begint vorm te krijgen. Nog een maandje tot we er kunnen rijden! Met Omroep Gelderland nam ik alvast een kijkje.

Er wordt dagelijks gewerkt aan het maken van onze nieuwe fietscrossbaan. Het is echt geweldig dat zo’n mooie baan een kwartiertje van huis wordt aangelegd, bij mijn eigen club. Ik heb zulke mooie herinneringen aan de oude baan, maar hij was na al die jaren verouderd. De nieuwe wordt aangelegd volgens de UCL-regels wat voor mij ook veel fijner is. Ik reis nu nog door het hele land om op verschillende banen te trainen en dat hoeft straks dan niet meer.

Je ziet dat het de baan er al heel vet uitziet. Twee bochten zijn nu beklinkerd en de startbaan is ook al verhard. Het moet nog mooi glooiend worden en het meeste ligt er nu nog ruw in. Maar straks kunnen we hier hard overheen fietsen en fijn trainen.

Bekijk het hele item van Omroep Gelderland hier onder terug!