“Wijchen is waar het allemaal begon!”

Welkom op mijn atleten pagina… Mijn naam is Laura Smulders en ik BMX sinds 2000. Ik was ongeveer 6 jaar toen ik met fietsen begon.
Voor mij is het allemaal begonnen, met mijn oudere broer (Koen), op de baan in Wijchen. Samen met mijn vader en Koen ben ik destijds bij een kennis gaan kijken. Zij hadden een wedstrijd in Doetinchem en daar zijn we toen gaan kijken. Na het zien van dit alles, vonden we het zo gaaf, dat we meteen op zoek gingen naar de dichtstbijzijnde club. Dit was voor ons de vereniging FCV Wycross in Wijchen. Zelf ben ik geboren in Nijmegen en woonde we in Horssen, dus Wijchen was voor ons een logische keuze om te gaan rijden.


“Mijn eerste echte titel!”

In 2005 wist ik voor het eerst een Nederlandse titel te winnen. Dit was ook meteen mijn eerste, echte titel! BMX is een fantastische sport en wat ik zo geweldig vind aan deze sport, is de snelheid en de grote sprongen. De kick die het me geeft, om met zeven andere meiden te strijden om de winst, is niet te omschrijven. Ik heb ook altijd de drive gehad om eerste te zijn… Winnen zit in me! Sinds 2012 rijd ik bij de Elite Women. In mijn eerste jaar pakte ik meteen de bronzen medaille in Londen. Voor mij blijft dat nog steeds mijn mooiste prestatie. Ik was eerstejaars en niemand, inclusief mezelf, had dit van te voren verwacht.

“Goud zit er gewoon in!”

Na vele titels (zie Results) is er uiteraard nog steeds maar één droom. Dat is een gouden medaille op de Olympische Spelen. De Spelen is sinds 2008, het hoogst haalbare in onze sport en die heb ik al twee keer mogen meemaken. Na zes seizoenen en twee Spelen, weet ik gewoon dat goud er in zit. In Rio was ik dichtbij, maar heb ik het net niet gehaald. Maar ik weet wat ik te kort kwam en daar zijn we nu al hard aan het werken. “Op naar Tokyo, 2020!!!”

Latest Articles